brak zdjęcia
Zaplecze instruktażowe dla gastronomii
Kategoria: Nauka / Kursy i Szkolenia Dodane: 2016-02-25

Cukiernia to miejsce, w którym powstają słodkości takie jak ciasta i ciasteczka, które później trafiają do masowej sprzedaży. Aby spożywanie ich przez konsumenta było w pełni bezpieczne, to ich produkcja powinna być oparta na regułach zawartych w dokumentacji haccp dla cukierni. Obowiązek posiadania takiego dokumentu posiada każdy lokal, którego działalność w jakikolwiek sposób wiąże się z żywnością. Haccp dla cukierni zawiera szczegółowy opis zasad bezpieczeństwa i higieny żywności, jakie powinny panować w cukierni. Dokumentacja określa jak powinny wyglądać poszczególne etapy produkcyjne, w jaki sposób należy myć urządzenia kuchenne, a także, w jakich warunkach mają być przechowywane produktu służące do wypieku ciast, aby nie uległy zepsuciu. Ścisłe przestrzeganie zasad zawartych w dokumentacji jest gwarantem produkcji żywności, która nie będzie stanowiła zagrożenia dla spożywających ja osób.

Określ problem





Przeczytaj też:

Co dalej  robić po szkole średniej?
Co dalej robić po szkole średniej?

Szkoła średnia to czas, kiedy wielu młodych ludzi zastanawia się nad przyszłością, nad tym, co będą robić za parę lat, gdzie będą pracować i co w życiu uda im się osiągnąć. Niektórzy mają jasno sprec...

Na czym polegają tłumaczenia techniczne?
Na czym polegają tłumaczenia techniczne?

Od tłumacza języka niemieckiego oczekuje się nie tylko biegłej znajomości języka literackiego i potocznego. Tłumacz, fachowiec w swojej dziedzinie powinien sobie poradzić także z trudniejszymi zadaniami. Niekied...

Szkolenia dla każdego oraz wynajem sal
Szkolenia dla każdego oraz wynajem sal

Jeżeli czujesz, że potrzebujesz podszkolić swoje umiejętności z zakresu na przykład programowania lub potrzebujesz sali szkoleniowej, aby przeprowadzić kurs lub szkolenie to powinieneś skorzystać z oferty firmy ...

Organizacja otwartych szkoleń biznesowych
Organizacja otwartych szkoleń biznesowych

Profesjonalne szkolenia menedżerskie pozwalają na zdobycie umiejętności niezbędnych do zajmowania najbardziej eksponowanych stanowisk w korporacji, pomagają też w uzmysłowieniu sobie, jakie cechy charakteru musi ...

Zaplecze instruktażowe dla gastronomii
Zaplecze instruktażowe dla gastronomii

Cukiernia to miejsce, w którym powstają słodkości takie jak ciasta i ciasteczka, które później trafiają do masowej sprzedaży. Aby spożywanie ich przez konsumenta było w pełni bezpieczne, to ich produkcja powi...